onsdag 21. mai 2014

Ut å plukke

 Jeg elsker å lage mat. Ekte mat av ekte råvarer. Det er lykke å kunne plukke ingredienser i hagen eller naturen. Og på hytten har en ekstra god tid til både tilbereding og spising. Og så har vi så mange gamle redskaper, bakeboller og fat. Det gjør jobben ekstra hyggelig!

 Gamle former bruker jeg til servering, til å plante blomster i - og til baking!

 Det kan bli riktig dekorative brød! Putt i masse urter så får du et godt brød til suppen!

 Urter må en ha! Putt de i en morter sammen med grovt salt. Da får du en deilig smak på saltet! Oppbevares i flaser eller glass. Fint å si som en gave også!

 Lykke er å gå i naturen å sanke.
Google litt, så får du tips til hva du kan spise av ville vekster. Du kan også ut å plukke te med barna. Bjørkeblader, bringebærblader og mynte. Kan tro det blir godt!

 Hos oss er det mange svarthylltrær. I juni blir blomstene plukket og saftet. Frysen er full av små flasker. Og hele året kan vi ta opp litt saft og få en smak av sommer!

Nå er det rabarbraen sin tur. Og makan til søt farge! Bland den gjerne med farris. Det blir en flott drink!